Er is een verschil tussen luisteren en
wachten tot je aan de beurt bent om te spreken.

Simon Sinek

Inspirerend Publiek Leiderschap – Voor wie?

Ben jij iemand die graag écht van meerwaarde is voor de samenleving? Die zijn kennis, talenten, tijd en energie graag inzet voor iets wat er wezenlijk toe doet? Wil jij het verschil maken in de gemeenschap waar je werkt, omdat je wéét dat je daarmee een grotere beweging in gang kunt zetten? Ben je bereid om risico’s te nemen door nieuwe dingen uit te proberen en buiten de gebaande paden te gaan? Ben jij er aan toe om je leiderschap te pakken en optimaal te ontwikkelen? Wil je zelf vanuit inspiratie werken en anderen inspireren? Dan is deze training precies wat je zoekt!

notities tijdens training
kompas in noteboekje voor training

Waarom deze training?

Publiek leiderschap zou altijd moeten resulteren in een betere en mooiere samenleving. Dat is waar het uiteindelijk om gaat. Dat is waar het bestaansrecht van de overheid ligt.
In deze training leer je hoe je door inspiratie en met effectieve strategieën je doelen behaalt. Je mensen doen wat je van ze vraagt.
Niet omdat ze dat moeten, niet omdat ze bang zijn, maar omdat ze dat wíllen! Zodat jij samen met je team optimale resultaten kunt behalen.

Wat maakt deze training anders?

 • De focus ligt bij jou. Wie ben jij, wat voor leider wil je zijn? Hoe zet jij de beste versie van jezelf in om daarmee anderen te inspireren? Hoe weersta je afleidingen en weerstanden? Hoe zorg je daadwerkelijk voor inspiratie?
 • Ik leer je wat werkt én je gaat dit direct in je eigen praktijk toepassen. Dus direct van theorie naar praktijk, van weten naar waarmaken!
 • Ik combineer 30 jaar ervaring binnen de lokale overheid met kennis van de allerbeste leiderschap strategieën wereldwijd. Ik gaf zelf 10 jaar leiding aan verschillende afdelingen en was 5 jaar gemeentesecretaris. Naast kennis van het bekende verras ik je óók met onbekende werkvormen en oefeningen.
 • Je leert met gelijkgestemden en in groepen van maximaal 12 deelnemers. Deelname is op basis van een intake. Niemand zit hier omdat hij moet. Alle deelnemers delen dezelfde drive: ze willen écht meerwaarde leveren!
 • Tussen de trainingsdagen door word je 1-op-1 door mij persoonlijk gecoacht.
 • Je maakt deel uit van de Inspirerend Leiderschap community. Een mastermind community met andere inspirerende leiders. Dit brengt je waardevolle relaties waar je de rest van je (professionele) leven je voordeel mee doet.
superyou direct resultaat

Het programma

Dit programma is gebaseerd op 5 praktische pijlers:

Wie ben jij en wat voor leider wil je zijn? Waar sta jij voor en waar ga je voor? Wat is je hoogste doel? Je ontdekt de beste versie van jezelf én formuleert zowel je persoonlijk hoogste doel als een inspirerende visie op je team of afdeling. 

Wat is je vertrekpunt? Waar sta je nu? Weten waar je naar toe wilt is één ding. Weten waar je staat is óók belangrijk. Je maakt een zorgvuldige analyse van je vertrekpunt. Zodat je precies weet wat je te overbruggen hebt tussen waar je nu bent en waar je wilt zijn.

Van Visie naar Resultaat: een strategie die werkt. Je hebt vast wel eens eerder nagedacht over wat je wilt bereiken. En ervaren hoe weerbarstig de praktijk kan zijn. In deze stap leer ik je een strategie die gegarandeerd werkt. Je leert exact welke stappen nodig zijn om resultaten te behalen.

Inspireren, leiden en beïnvloeden. Hoe je het ook went of keert, je bent niet alleen. Je hebt altijd te maken met je teamleden, collega’s, leidinggevenden, bestuurders en natuurlijk klanten. Je leert hoe je al die verschillende mensen op een respectvolle en constructieve manier meeneemt in je visie. Hier komen zaken als Groepsdynamica, beïnvloedingsstijlen en leiderschapsstijlen aan bod.

Omgaan met zij– en tegenwind. Nee, het gaat niet altijd vanzelf. Zeker niet in de complexiteit van de overheid. In deze stap staan we stil bij wat je allemaal van je koers kan halen en vooral: hoe daar op een effectieve manier mee om te gaan.

Werkwijze

De training bestaat uit 4 blokken van elk 2 dagen verspreid over een periode van 6 maanden. Tussen de trainingsdagen door werk je aan praktijkopdrachten en krijg je 1-op-1 coaching van mij persoonlijk. Daarnaast maak je deel uit van de Inspirerend Leiderschap community.

Ongegeneerd je dromen delen, samen werken aan het realiseren ervan. Elkaar bewust naar een hoger niveau brengen.

De trainingsdagen vinden plaats in Gouda. Voor de inwendige mens wordt vanzelfsprekend uitstekend gezorgd. De coaching sessies vinden ook plaats in Gouda of via Skype.

Resultaten voor jou

Je weet wat je wilt bereiken en ook precies wat er voor nodig is om dat te doen.

Gedurende de training maak je een concreet ontwikkelplan voor je team, afdeling of organisatie. Je bent in staat om jouw visie daadwerkelijk te realiseren.

Je weet wat voor jou belangrijk is in de omgang met anderen, zoals je collega’s, klanten, bestuurders en medewerkers én je weet hoe je hieraan trouw kunt blijven.

Omdat je weet wat je wél wilt, ben je in staat om in elke situatie snel tot een juiste keuze en prioritering te komen. Je hebt geen last meer van energy drains. Sterker nog: je werk levert je méér energie en voldoening op dan dat het je kost!

En last maar zeker not least: omdat je leidt op basis van inspiratie ontstaat er ook in je team, afdeling of organisatie een spiraal van positieve energie, groei en ontwikkeling. Je zet een beweging in gang die uiteindelijk zichzelf in gang gaat houden. Het leiden van die club wordt dan puur plezier!

Resultaten voor je team

 • Minder (kortdurend) ziekteverzuim
 • Hogere Medewerker Tevredenheid
 • Minstens 50% tijdsbesparing op je functionerings- en beoordelingsgesprekken met tegelijkertijd:
 • Meer eigen verantwoordelijkheid en dus meer resultaten van de medewerkers
 • Alle neuzen staan dezelfde kant op
 • Geen tijdverlies meer met discussies over de “waarom” vraag

Investering

Deze training kost € 4.620,—. Dat is inclusief 8 trainingsdagen, 4 coaching sessies, deelname aan de Inspirerend Leiderschap community, alle opdrachten en materialen. Exclusief BTW.

REVIEWS

superyou lijn 04

Eigenlijk is het heel simpel: ik doe gewoon wat Jeanette mij geleerd heeft en het werkt!

Stanley van Hezik, Netwerkmanager Vijfheerenlanden

Dankzij de training heb ik mijn leiderschapskwaliteiten echt kunnen ontwikkelen. Dat heeft niet alleen mijn capaciteiten, maar ook mijn zelfvertrouwen een boost gegeven.

Marlies der Weduwe, teammanager HLT

Jeanette heeft mij geholpen bij het doorontwikkelen van mijn leiderschap. Ze is open en eerlijk. De training was zeer waardevol en leerzaam. Jammer dat het voorbij is.

Kees Putters, teamleider Molenwaard

superyou lijn 04

FAQ

superyou lijn 04

Ik geef alvast antwoord op vragen die mogelijk in je opkomen.

Hoeveel tijd ben ik gemiddeld per week bezig met deze training?

De training bestaat uit 4 blokken van elk 2 dagen. De trainingsdagen zijn altijd van 10 tot 17 uur en vinden plaats in Gouda. Tussen de blokken door ben je bezig met de stof. Je vertaalt alle informatie naar je eigen werkpraktijk en je maakt een aantal opdrachten. Na elk blok heb je een 1 op 1 sessie van een uur. Hier ben je ongeveer een dagdeel per week mee bezig. Blokkeer die tijd vast in je agenda.

Wat doe ik als ik een dag mis?

Tijdens de trainingsdagen krijg je alle belangrijke kennis die je nodig hebt om jouw inspirerend leiderschap te ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat je alles doet wat mogelijk is om erbij te zijn. Lukt het nu toch een keer niet? Dan krijg je van mij uitvoerige documentatie over de behandelde stof en zorgen we er in je 1-op-1 coaching sessie voor dat je weer helemaal up-to-date bent.

Ik ben nog geen leidinggevende, kan ik dan toch deze training volgen?

Als je alle fouten wilt vermijden die ik zelf in mijn carrière als leidinggevende heb gemaakt, dan is dit bij uitstek een training om te volgen vóórdat je een leidinggevende functie hebt! Je bent super goed voorbereid, je weet wat je belangrijk vindt als het gaat om leidinggeven en je team meenemen. In de training werk je aan opdrachten voor het team waarvan je nu onderdeel uitmaakt. Op die manier kan ook jij concreet in de praktijk aan de slag, doe je je eerste ervaringen op én lever je een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van je team. In de 1-op-1 gesprekken help ik je hoe je dit bij je huidige leidinggevende verkocht krijgt ☺

Ik zit al in een MD traject binnen mijn organisatie. Moet ik dat eerst afronden voordat ik met de training begin?

Als afdelingshoofd heb je sowieso verschillende rollen, waaronder lid van het MT en leider van je afdeling/ team. Waar het MD traject vooral gaat over het MT en hoe jij daarin opereert/ hoe jullie als team samenwerken, gaat deze training volledig in op je rol als leider van je afdeling of team. Herken je misschien dat je na een mooie MD dag weer terugkomt op je afdeling en binnen een uur bent opgeslokt door alle acties, ad hoc vragen en acute problemen binnen je team? Dat is juist waarom ik je aanraad om beide trainingen naast elkaar te doen. Zodat je beide rollen op elkaar afstemt en gelijktijdig kunt versterken.

Hoe kan ik me vast voorbereiden?

Goede voorbereiding is meer dan het halve werk! En dat geldt zeker ook voor deze training. Op het moment dat je ervoor kiest om deze training te gaan volgen, zijn er twee dingen heel belangrijk. A: dat je deze belangrijke stap in de ontwikkeling van je leiderschap viert ☺ en B: dat je vanaf de startdatum minimaal 1 dagdeel in je agenda reserveert voor het uitwerken van de stof en het maken van de opdrachten.

Ik heb het veel te druk met mijn werk, ik kan echt niet voldoende tijd vrij maken!

Als je jezelf in deze uitspraak herkent, dan is dat juist een reden om de training te doen! Een inspirerend leider bepaalt namelijk zélf waar hij zijn tijd aan besteed en wordt dus niet meer geleefd door de waan van de dag. En ja, het kost je in het begin even wat extra tijd. Maar het gaat je al heel snel ook veel tijd opleveren. Zo leer ik je bijvoorbeeld hoe je zeker 50% tijd kunt besparen op het voeren van je functionerings- en beoordelingsgesprekken en je tegelijkertijd méér resultaten boekt. Wil jij weten hoe je tijd wint in je drukken agenda? Schrijf je dan vandaag nog in!

Ik ben teamleider en mijn afdelingshoofd heeft deze training niet gedaan, is dat een probleem?

Kijk, het liefst heb ik jullie dan natuurlijk beiden in de training ☺. Maar ook ik snap dat dit niet altijd realistisch is. En nee, het is geen probleem. Ik ga je in de training leren hoe je een inspirerend leider wordt. En dat heeft eerlijk gezegd maar weinig met je positie in de organisatie te maken.

superyou lijn 04

Neem contact met mij op.

maak direct een afspraak
Neem contact op!

We zijn even weg. Laat een berichtje achter en we komen zsm bij je terug!

Vul uw trefwoorden in en geef Enter om te zoeken

Download E-book

Maak je van elk team een succesteam!

Dank voor je aanmelding! De E-mail met downloadlink is onderweg.