WORD DE BESTE VERSIE VAN JEZELF!

Toen ik zelf op mijn 30ste aan mijn eerste leidinggevende job begon, wist ik heel goed wat ik allemaal wilde verbeteren in het team, maar ik had geen idee hoe dit voor elkaar te krijgen. Als ik erop terugkijk: ik deed maar wat. Ik had een managementopleiding gevolgd en ik keek vooral goed hoe mijn (mannelijke) collega’s het deden. Ik had de nodige uitdagingen op het persoonlijke vlak waar ik me nog niet bewust van was. Ik was onzeker, een perfectionist, een idealist in hart en nieren en ik wilde vooral er altijd zijn voor mijn mensen. Voor alle 25. Altijd. De perfecte garantie voor een burn-out. Die had ik dan ook binnen 3 jaar te pakken.

Ik had mijn lesje geleerd (dacht ik) en pakte zaken anders aan. Ik leerde beter voor mezelf te zorgen en meer te vertrouwen op mijn gevoel. Ik leerde om een juiste mix te hanteren van taakgerichtheid en mensgerichtheid. Ik leerde meer en meer over mezelf en wie ik eigenlijk wilde zijn. Tegelijk bleef ik het lastig vinden om mijn eigen koers te varen. Om mijn gevoel op een goede manier te laten meewegen in een omgeving waar regels, bureaucratie en politiek een enorme impact hebben op de dagelijkse gang van zaken.

In 2007 volgde een tweede burn-out. Soms ben ik wat hardleers ☺. Deze tweede keer pakte ik het herstel grondiger aan. Wat me nog meer vertrouwen in mezelf opleverde en nog meer lef om mijn eigen koers te varen. Met in 2009 als hoogtepunt het besluit om mijn vaste baan bij de lokale overheid na 20 jaar op te zeggen en te gaan doen waar ik echt blij van word.

In de jaren die volgden leerde ik meer over (persoonlijk) leiderschap dan in al die jaren daarvoor. Deze kennis, in combinatie met 10 jaar praktijk ervaring, deel ik nu dagelijks met mannen en vrouwen die hun (persoonlijk) leiderschap verder willen ontwikkelen. Ik stond zelf met mijn voeten in de klei, lag met mijn neus in de modder én leerde de beste en meest effectieve strategieën en tools die er bestaan. En dat allemaal mag ik nu delen met mooie, sterke mensen die ook hun kwaliteiten willen inzetten om de wereld een beetje mooier te maken. Een mooiere job kan ik me niet voorstellen!

  • Jeanette van Rookhuizen
    Jeanette van Rookhuizen Inspirerend leiderschapscoach voor de overheid

Mijn visie op leiderschap:
het begint bij jou

Persoonlijk leiderschap gaat vóór leidinggeven. Sterke leiders geven zelf het goede voorbeeld om zo gewenst gedrag te stimuleren. Dat vraagt dat je steeds bereid bent om de beste versie van jezelf te zijn. Goede leiders weten wie ze zelf zijn, staan ergens voor en dragen hun visie uit.

Wat je over mij moet weten.
In alles wat ik doe wil ik altijd de wereld mooier maken. Dat komt waarschijnlijk omdat ik bij de start van mijn leven in een niet zo heel aantrekkelijke omgeving terecht kwam. Ik heb al snel besloten: dat moet anders! En zolang ik me kan herinneren ben ik al bezig met het mooier en beter maken van “de wereld” of dan toch in ieder geval de wereld waar ik invloed op heb. Waarschijnlijk voel ik me daarom zo aangetrokken tot het werken bij de overheid. Ik wil resultaten halen die er echt toe doen. Daarbij ben ik wars van bureaucratie, polderen en excuses als “we doen het altijd zo” of “zo werkt het systeem nu eenmaal”. Ik hou van duidelijkheid en daadkracht. Ik zeg niet altijd wat je wilt horen, maar wel wat er nodig is. Ik maak complexe vraagstukken graag eenvoudig en overzichtelijk. Ik doe niets liever dan al mijn kennis, kunde en levenservaring inzetten om mijn klanten te helpen hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en mooie resultaten te behalen.

beautifull destinations
the best gift is you

Mijn klanten noemen mij professioneel, betrokken en praktisch. Mijn vrienden noemen me liefdevol, betrouwbaar en behulpzaam. En mijn dochter noemt met mam, mama, mamsje, moesje, mam-choco, mam-city en de liefste mama van de hele wereld.

Wat is typisch Jeanette?
Een stevige vrouw, zowel letterlijk als figuurlijk ☺
Trotse moeder van een dochter van 7 en gelukkig getrouwd met Robin.
Dol op lekker en gezond eten en hier in huis de keukenprinses. Voorkeur voor de Midden Oosterse keuken.
Vegetariër uit overtuiging.
Bij voorkeur op de fiets op vakantie. De ultieme “vakantie” staat gepland over 5 jaar: een jaar lang op de fiets de wereld rond met man en dochter!
Naast mijn werk en mijn gezin ben ik graag met mijn handen bezig. In de tuin, tekenen, zelf kleding maken, klussen in huis of gewoon knutselen met mijn dochter.
Ik ga liever naar het strand dan naar het bos, heb liever de zon op mijn hoofd dan sneeuw in mijn handen en als het even kan heb ik mijn eten graag pittig én heet ☺

Neem contact op!

We zijn even weg. Laat een berichtje achter en we komen zsm bij je terug!

Vul uw trefwoorden in en geef Enter om te zoeken

Download E-book

Maak je van elk team een succesteam!

Dank voor je aanmelding! De E-mail met downloadlink is onderweg.