Ontstressen met de hartsoetra

 In blog

Op veler verzoek delen we graag, een aantal weken lang, eenvoudige maar bijzonder krachtige technieken om te ontstressen in het moment.
De volgende techniek heet: “ontstressen met de hartsoetra”.
De techniek is bekend geworden door Deepak Chopra en David Simon. Wanneer je de hartsoetra uitvoert, verbind je jouw zijn met de universele opvattingen van waar het hart ten diepste voor staat.

Observeer een paar tellen lang je ademhaling en leg dan je hand op je hart. Breng je bewustzijn naar je hart. Stel je een groene kleur voor in je hartgebied. Reciteer nu langzaam in jezelf en met gesloten ogen: Vrede, Harmonie, Liefde, Plezier, Vrede, Harmonie, Liefde, Plezier, Vrede, Harmonie, Liefde, Plezier, Vrede, Harmonie, Liefde, Plezier. Blijf dit in stilte langzaam herhalen. Blijf dan een paar tellen zitten zodat de woorden helemaal tot je doordringen en voel wat het met je doet. Als je merkt dat je wordt afgeleid door gedachten, geluiden of lichamelijke sensaties, ga dan weer terug naar Vrede, Harmonie, Liefde, Plezier. Ga hiermee door zolang het prettig is.

Hoe voel jij je nu?

Het mooie van deze oefening is dat ons ontspannen bewustzijn ook na de beoefening van de hartsoetra blijft doorwerken. Wanneer je van de hartsoetra een belangrijk ochtendritueel maakt, zal je evenwichtiger in het contact met anderen staan, creatiever, neemt je denkvermogen toe en ben je doelgerichter. Je ontwikkelt de beste versie van jezelf!

Deel dit bericht met vrienden die hun voordeel ermee kunnen doen!

Recent Posts

Plaats een reactie

Neem contact op!

We zijn even weg.
Laat een berichtje achter en we komen zsm bij je terug!

Vul uw trefwoorden in en geef Enter om te zoeken

10 GRATIS Supertips!

Ontvang elke week een inspirerende SuperYou Learning Video in je inbox!

Dank voor je aanmelding! De eerste Supervideo is naar je onderweg!

Veerkracht in 16 seconden