Hoeveel keuzestress hebben jouw medewerkers?

 In blog

Wat heeft het kiezen van bonbons te maken met duurzame inzetbaarheid van je medewerkers?

De afgelopen dagen sprak ik verschillende leidinggevenden die vertelden dat in hun organisaties er een groot scala aan mogelijkheden wordt aangeboden aan de medewerkers om de nadelen van stress tegen te gaan. Van wandelcoaches tot stoelmassages, van een talentenscan tot mindfulness. De medewerkers kunnen zelf kiezen. Een prima aanpak zou je op het eerste gezicht denken. Voor ieder wat wils. Deze leidinggevenden vertelden ook dat het, ondanks het ruime aanbod, nog niet lukt om de duurzame inzetbaarheid te vergroten. Het stress gerelateerde verzuim blijft eerder stijgen dan dat het afneemt.Hoeveel keuzestress hebben jouw medewerkers?

Hoe zit dat? Het aanbieden van te veel keuzes geeft mensen….. keuzestress!  Als het aanbod te groot is, te divers, kiezen mensen niet makkelijk. In de marketing wordt daarom de methode “Less Frame” gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat als jij in je patisserie 24 soorten bonbons aanbiedt, slechts 3% van de bezoekers overgaat tot een aankoop. Bied je echter 6 soorten bonbons aan, dan gaat maar liefst 30% van je bezoekers over tot een aankoop!

Voor je medewerker is het niet anders. Hoe meer verschillende mogelijkheden je aanbiedt, hoe minder de medewerkers daadwerkelijk tot actie overgaan! Dus hoe goed bedoelt ook: te veel mogelijkheden aanbieden werkt juist averechts.

2 concrete tips:

  • Wil je de duurzame inzetbaarheid van je mensen vergroten? Kies dan voor 3 tot maximaal 5 activiteiten.
  • Wil je helemaal effectief zijn? Stel een duidelijke visie op duurzame inzetbaarheid op, bepaal vervolgens je strategie en kies tenslotte een beperkt aantal activiteiten die je strategie versterken. Vergeet niet om te evalueren!

Mag ik jou een keer trakteren op bonbons? Laat het mij weten! Jeanette.vanrookhuizen@super-you.nl

Recent Posts

Plaats een reactie

Neem contact op!

We zijn even weg. </br> Laat een berichtje achter en we komen zsm bij je terug!

Vul uw trefwoorden in en geef Enter om te zoeken

10 GRATIS Supertips!

Ontvang elke week een inspirerende SuperYou Learning Video in je inbox!

Dank voor je aanmelding! De eerste Supervideo is naar je onderweg!

SuperYou Altijd ja zeggen, geeft stress