Veerkracht in 16 seconden

 In blog

Van alle technieken waarin wij ons bij SuperYou hebben geoefend om de beste versie van onszelf te zijn, is een hele ingrijpende de 16 seconden oefening. Deze techniek heeft op het moment van beoefenen een sterke ontstressende uitwerking en kan ook een veerkrachtig ritueel zijn voor de start van je dag. Het gaat als volgt:

STAP 1

Denk aan iets wat jou de afgelopen dagen heeft geërgerd of wat je dwars heeft gezeten. Een moeilijk gesprek, een teleurstelling, een aanvaring met iemand, een bepaald project, een verwachting die niet is uitgekomen. Haal nu deze situatie of het gezicht van die ander voor de geest en speel het filmpje nog een keer af in je hoofd. Zie, hoor en voel wat je toen hebt ervaren. Blijf dan een paar tellen met je aandacht bij dit gevoel.

STAP 2

Adem nu langzaam en diep in door je neus, terwijl je langzaam tot vier telt. Neem de lucht waar die door je neus langs de achterkant van je keel naar binnen stroomt. Observeer je adem terwijl hij verder naar beneden gaat, door je borst en tot onder in je longen. Voel hoe je buik tot helemaal onderin uitzet.

STAP 3

Merk op dat je onderbuik omhoog komt en houd vervolgens je adem vier tellen in. Blijf je buik voelen en tel in stilte van 1 tot en met 4.

STAP 4

Dan laat jij je adem in vier tellen los en voel je hoe deze omhoog gaat. Je borst in, je keel in, je holten in en door je mond weer naar buiten. Wanneer je laatste beetje lucht hebt uitgeademd, pauzeer jij je ademhaling voor vier tellen voordat je weer gaat inademen. Voel je lijf.

STAP 5

Haal nu een paar keer normaal adem en doe deze oefening nogmaals maar dan nu met je ogen dicht. Onthoud: vier tellen inademen tot onder in je buik, vier tellen vasthouden, vier tellen uitademen en vier tellen vasthouden. Zorg dat je je adem blijft volgen. Het gaat erom dat je hem al die tijd waarneemt.
Door deze techniek dagelijks te beoefenen, zal je ontdekken dat je veel soepeler op het leven reageert. Je schakelt over naar een andere versnelling en daardoor verandert je aard.

Geniet ervan!

Laat je ons weten hoe je het hebt ervaren?

Deel dit bericht met vrienden die hun voordeel ermee kunnen doen!

Recent Posts

Plaats een reactie

Neem contact op!

We zijn even weg. Laat een berichtje achter en we komen zsm bij je terug!

Vul uw trefwoorden in en geef Enter om te zoeken

Download E-book

Maak je van elk team een succesteam!

Dank voor je aanmelding! De E-mail met downloadlink is onderweg.

Hartsoetraaanspannen-en-ontspannen-om-stress-te-verminderen